Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Yazın Habercisi Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı taze fasulye, yaz sofralarının olmazsa olmazı ve aynı zamanda yaz mevsiminin de bir nevi habercisidir. Taze fasulye, besin değeri ve kalori bakımından da sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmenize katkıda bulunur. Üstelik taze fasulyenin zeytinyağı ile birleşimi, yemeğin besin değerini kat be kat arttıracaktır. Zeytinyağlı taze fasulye yapmak da düşündüğünüzden daha kolaydır. İsterseniz gelin taze fasulye nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir bakalım.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı taze fasulye yemeği tarifi için öncelikle kaliteli ve naturel bir zeytinyağına ihtiyacınız var. Yemeğin tadını kat kat arttıran zeytinyağı ile harika yemekler yapmanız oldukça mümkündür.

Taze fasulye tarifindeki adımlar herkesin uygulayabileceği türdendir. En kolay yemek çeşitlerinden olan taze fasulyeyi isterseniz buzlukta dondurarak kışın dahi yapabilirsiniz. İşte, sofranızdan eksik etmek istemeyeceğiniz ve hem meze hem de ana yemek olarak değerlendirebileceğiniz taze fasulye tarifi:

Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Malzemeler

Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Malzemeler

Ege usulü zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır öğrenebilmek ve deneyimlemek için öncelikle aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız var:

Zeytinyağlı taze fasulye için gerekli olan malzemelerin büyük bir çoğunluğu her evin mutfağında olan türdendir. Kışın taze fasulye yapmak için de yazdan ayıkalyıp güzelce yıkadığınız fasulyeleri buzluğa atabilirsiniz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı taze fasulye nasıl pişirilir merak edenlere aşağıdaki adımları takip etmelerini öneriyoruz.

İlk önce kuru soğanımızı yemeklik olacak şekilde küp küp doğruyoruz. Daha sonra zeytinyağını tenceremize alarak soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz. Soğanların rengi hafif değişene kadar kavurma işlemini yapmamız gerekiyor.

Bu işlemin hemen ardından güzelce ayıkalyıp kılçıklarından arındırdığımız taze fasulyeleri de soğanlarla birleştirip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonrasında da tuzunu ve toz şekerini ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.

3 adet orta boy domatesi yemeğin hazırlığını yaparken rendeliyoruz ve tenceremize rendelenmiş olan domatesleri de ekliyoruz. Suyunu da ekledikten sonra tenceremizin kapağını kapatıyoruz.

Zeytinyağlı taze fasulye kaç dakika pişer sorusuna kısık ateşte 25-30 dakika gibi bir yanıt verebiliriz. Fakat taze fasulyenin türü, pişme hızını değiştirebilir. Bu yüzden fasulyelerimiz yumuşayıp renk değiştirene kadar kısık ateşte pişirmeye devam etmemiz gerekir.

Pişen taze fasulyelerimizi servis tabağına alarak üzerine naturel zeytinyağı ilavesi yapabiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Püf Noktaları

Zeytinyağlı Taze Fasulye Püf Noktaları

Taze fasulye yemeğini profesyonel gibi pişirmek için aşağıdaki püf noktalarını da takip edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori

Zeytinyağlı taze fasulye adeta bir diyet yemeği olma özelliğine de sahiptir. 1 porsiyon taze fasulye yemeğinde yalnızca 204 kalori bulunur. Diyet döneminde olan ve farklı lezzetleri de listesine eklemek isteyenler için taze fasulye yemeği oldukça idealdir. Eğer isterseniz taze fasulyeyi zeytinyağlı bir salata ya da meze olarak da tüketebilirsiniz.

Daha az kalorili bir yemek olsun istiyorsanız taze fasulyeyi zeytinyağı ile hafif kavurup üzerine limon dökerek de tüketebilirsiniz. Aynı şekilde zeytinyağı ile sotelediğiniz taze fasulyeyi dilerseniz yoğurtla da yiyebilirsiniz. Taze fasulyenin yanına yoğurt ve cacık da oldukça yakışmaktadır. Yaz mevsiminde daha hafif beslenmek için siz de taze fasulyeyi tercih edebilirsiniz.