Yüksek Tansiyona Karşı Zeytinyağının Faydaları

Yüksek Tansiyona Karşı Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının faydaları, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar üzerinde de etki sahibidir. Zeytinyağı, tıpkı Prof. Dr. Güner Sönmez’in de dediği gibi dünya üzerinde üretilen en sağlıklı yağdır. İçerdiği antioksidanlar ve polifenoller sayesinde zeytinyağının pek çok hastalıkla savaştığı da bilinen bir gerçektir.

Prof. Dr. Güner Sönmez’in kendi kişisel Twitter hesabında paylaştığı araştırmalar, zeytinyağının yüksek tansiyona da olumlu etkiler verdiğini göstermektedir. Sönmez’in paylaştığı bilimsel verilerde zeytinyağı mucizesinin kanser, kalp, diyabet ve obezite gibi hastalıklarla da savaştığı görülmektedir.

Zeytinyağının Faydaları: Yüksek Tansiyon

Zeytinyağının Faydaları: Yüksek Tansiyon

Zeytinyağının faydaları arasında yüksek tansiyon ve yüksek tansiyona bağlı gelişen diğer hastalıklar da yer alıyor. Zeytinyağı, doğru yüksetildiği sürece insan vücudunu pek çok kronik hastalıktan koruyabiliyor. Söz konusu yüksek tansiyon olduğunda da hastaların zeytinyağı bazlı besinler tüketmesi gerektiği söyleniyor.

Gerek tıp doktorları gerekse de beslenme uzmanları tarafından ortaya atılan bu görüşler, bilimsel veriler ile de desteklenmiş durumda. 92 bin kişilik bir grup üzerinde yapılan araştırmada zeytinyağının yüksek tansiyon üzerinde olan olumlu etkileri açıkça görülebiliyor. Bu konuda yayınlanan makalede de mucizevi yağın yüksek tansiyon ve kalp damar hastalıklarına bağlı gelişen ölüm riskini de %19 oranında düşürdüğü biliniyor.

Zeytinyağının Faydaları ve Yüksek Tansiyona Olan Etkileri

Zeytinyağının Faydaları ve Yüksek Tansiyona Olan Etkileri

Zeytinyağının faydaları söz konusu olduğunda akla ilk önce kalp ve damar hastalıkları geliyor. Buna bağlı olarak yüksek tansiyon da zeytinyağının en fazla etki ettiği kronik rahatsızlıklardan biri olarak biliniyor. Zeytinyağı içmek, bilimsel verilerin ışığında da kanıtlandığı üzere yüksek tansiyonu önemli ölçüde dengeliyor.

Örneğin her sabah zeytinyağı içmenin faydaları arasında yüksek tansiyonun da normale döndürülmesi gibi etkiler yer alıyor. Zaten Prof. Dr. Güner Sönmez’in de paylaştığı araştırmada her sabah yarım çorba kaşığı kadar zeytinyağı tüketen kişiler baz alınmıştır. Yani düzenli olarak tüketilen zeytinyağının etkileri bu araştırmaya yansımıştır.

Naturel sızma zeytinyağını her gün düzenli olarak tüketirseniz pek çok hastalığın riskini düşürebilirsiniz. Önceleri yalnızca mit olarak kalan zeytinyağının etkileri, günümüz araştırmaları sayesinde tam anlamıyla kanıtlanmış durumdadır. Öyle ki uzman hekimler bile pek çok hastalık için zeytinyağlı beslenme tavsiyesi vermektedir.

Elbette zeytinyağı tek başına bir hastalığın tedavisi olamaz. Öncelikle uzman hekiminizin sunduğu tedaviyi uygulayıp hekiminizin görüşleri doğrultusunda zeytinyağı tüketimini arttırmanız gerekmektedir.

Zeytinyağı Faydaları ve Kullanımı

Zeytinyağı Faydaları ve Kullanımı

Zeytinyağının faydalarını tam anlamıyla alabilmek için zeytinyağının kullanım şekline de dikkat etmek önem teşkil ediyor. Zeytinyağının faydaları ve zararları da aslında yağın tüketim şekline göre şekilleniyor. İşte, zeytinyağının faydalarını alabilmek için tavsiye edilen tüketim şekilleri:

  • Eğer zeytinyağı temelli bir beslenme planı oluşturmaya karar verdiyseniz ilk önce kullanacağınız zeytinyağı türünü bilmeniz gerekmektedir. Kronik hastalıklarla savaşmak ya da hastalığın risk oranını düşürmek için mutlak naturel sızma zeytinyağı tüketmeniz gerekir. Naturel sızma zeytinyağının besin değeri oldukça yüksek olup polifenol bakımından zengin olduğu da kanıtlanmıştır.
  • Yüksek tansiyon gibi sorunlarınız varsa yemeklerde kullandığınız yağ miktarına da mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin artık zeytinyağlı yemekleri tüketmeye karar verdiyseniz 1-2 çorba kaşığı yağ kullanarak yemeği pişirmelisiniz.
  • Zeytinyağını günde her sabah aç karnına tüketmeniz de mümkündür. Bunun için de tıpkı Dr. Sönmez’in de dediği gibi yarım çorba kaşığı zeytinyağı yeterli olacaktır.
  • Zeytinyağının faydaları için Akdeniz beslenme stilini de benimseyebilirsiniz. Akdeniz beslenme stilinde bol sebze ve zeytinyağlı salatalar yer alır. Özellikle de yeşil yapraklı sebzeleri tercih ederek sağlıklı beslenme adına ilk adımı atmış olursunuz.

Zeytinyağının Diğer Hastalıklara Yönelik Faydaları

Zeytinyağının Diğer Hastalıklara Yönelik Faydaları

Zeytinyağının faydaları, yalnızca yüksek tansiyon ile de sınırlı değildir. Zeytinyağı içmenin faydaları arasında kanser, kalp ve damar hastalıkları gibi hastalıklar da bulunmaktadır. Buna ek olarak zeytinyağı, hem cilde hem de saça yönelik önemli etkiler sunmaktadır. İşte, uzmanlar tarafından da kanıtlanan zeytinyağının faydaları:

  • Zeytinyağının faydaları arasında cilt bakımı önemli bir yere sahiptir. Zeytinyağı, hücre yenilenmesine yardımcı olan bitkisel yağlardan biridir. Bu sayede cildin daha genç ve canlı gözükmesi mümkündür.
  • Zeytinyağının yaşlanma karşıtı etkileri de oldukça önemlidir. Hücre yenileyen ve aynı zamanda doğal bir nemlendirici olan zeytinyağı, kırışıklıkların yok edilmesini de sağlamaktadır.
  • Hazır, zeytinyağının doğal bir nemlendirici olduğunu dile getirmişken saç bakımı üzerindeki etkilerine de bakalım. Kuru ve yıpranmış saçlara zeytinyağı kürü uygulamak saçların daha güçlü ve canlı olmasını sağlar. Zeytinyağının nemlendirici etkisini saça aktarmak için ayda birkaç kez kür uygulamanız yeterli olacaktır.
  • Zeytinyağının hücre yenileme etkisi kanser gibi hastalıkları da önleyebilir. Özellikle de prostat, meme, kolon, rahim ve mide kanseri gibi hastalıkların risk faktörünün düşürülmesinde zeytinyağının etkisi büyüktür. Zeytinyağı, kansere bağlı gelişebilen ölümleri de %17 oranında azaltabilir.
  • Zeytinyağı, kalp ve damar hastalıklarının da risk oranını düşüren bir etkiye sahiptir. Buna bağlı olarak kolesterol ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların da riski önemli ölçüde düşebilir.
  • Diyabet hastalığı ve buna bağlı gelişen diğer hastalıklar için de uzmanlar zeytinyağını tavsiye eder. Aynı zamanda kilo problemi olan ya da obezite ile savaşan kişiler için de zeytinyağı bazlı beslenme stili oldukça faydalı olacaktır.